torsdag den 1. marts 2018

Fuglekugler – gør det selv

Vinteren har pludselig sat sig fast i lille Danmark med kulde og sne, lige da vi troede at foråret var på vej. Men ligesom vi troede det, så troede alle de små fugle også at foråret var kommet. Så de har nu svært ved at finde mad.

diy fuglekugler hjemmelavede fuglekugler fuglekugler med palmin En livsstil kreativ med børn


Jeg elsker de små gråspurve og blåmejser, især blåmejserne! Der er bare noget over dem, der er så idyllisk. Derfor besluttede Njord og jeg at smutte i køkkenet for at lave vores helt egne fuglekugler i sjove former.


Du skal bruge:
1 pakke palmin
1 pose fuglefodder (der skal bruges ca. 500g)
papsugerør
udstiksforme

Det første du skal gøre, er at smelte palminen i en gryde. Når den er smeltet helt, hældes den over fuglefrøene i en skål og stil skålen til afkøling. Pas på, da palminen er meget varm! Når palminen er begyndt at stivne lidt igen, røres der rundt så det bliver til en formbar masse.
Kom bagepapir på en bageplade og sæt de udstiksforme på bagepladen, som du vil lave fuglekugler ud af. Tag den formbare masse op med hænderne og kom dem i udstiksformene. Husk at komme et stykke sugerør ned i formen, så fuglekuglen kan blive hængt op når den er stivnet helt.
Når formene er fyldt, bliver de sat på køl til de er helt stivnet. Lad dem helst køle til dagen efter. Så kan de hænges ud til småfuglene.

diy fuglekugler hjemmelavede fuglekugler fuglekugler med palmin En livsstil kreativ med børn


Husk at hænge fuglekuglerne der hvor de store rovfugle ikke kan nå dem. Hæng dem eventuelt inde i buskene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar