søndag den 5. maj 2013

Kartoffelpizza med grov pizzabund

Når man er begyndt at spise sundt og pludselig har lyst til junkfood, så må man jo lave det selv og lave det sundt. 

Grov pizzadej:
4 dl hvedemel
6 dl groft rugmel
50 g gær
2 spsk olivenolie
4 dl lunken vand
1 tsk sukker
2 tsk salt
0,5 dl hørfrø

Opløs gæren i vand og tilsæt derefter olivenolien. Kom salt og sukker, samt hørfrø i. Til sidst tilføjes melet i, først det grove rugmel og så derefter tilsæt lidt efter lidt af hvedemelet. Dejen skal være fugtig og stadig klæbe lidt til fingerene. Lad dejen så og hæve i 30 minutter. Slå så dejen ned og del den i to lige store klumper. Form hver klump til en kugle og rul den ud med en kagerulle, så den stadig passer på en bageplade. 

På min kartoffelpizza valgte jeg at lave en tomat bund af tomatpure, blandet med cayennepeber, chili og olivenolie. Smør denne blanding godt ud over pizzaerne. Skræl kartoflerne, mængden kommer an på størrelsen af kartoflerne og hvor tyk eller tynd du har lavet bunden, da det gør hvor stor den er. Når kartoflerne er skrællet, skæres de i tynde skiver, enten med en kniv (husk at de skal være ret tynde!), et mandolinjern eller hvis du er den lykkelige ejer af en multi køkkenmaskine
, som jeg er. Jeg vil sige at den er alle pengene værd og den er efterhånden ikke så dyr mere. Så hvis du godt kan lide at spise råkost, rive din ost selv eller skal bruge grøntsager i tynde skiver, så er den guld værd.
Fordel de skiveskårede kartofler ud over pizzaerne. Skær derefter en peberfrugt i meget tynde skiver og kom ud over pizzaen. Skær så frisk mozarella i skiver og fordel det ud over pizzaerne. Til sidst kommer du mandler, persille, parmasan, hvidløg, salt og olivenolie i en blender og lav en persillepesto.
50 g mandler
1 fed hvidløg
En god portion persille
Parmasan efter smag
Olivenolie
salt
Fordel derefter den ud over pizzaen. 
Kom derefter de to pizzaer i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar