fredag den 18. august 2017

#FØDSELSDAGSKAGE

I onsdags blev jeg 29 år! Av for den, for nu puster de 30 år mig lige i nakken og det er ikke det sjoveste, synes jeg.

Men, men, men… 29 år skal alligevel fejres lidt med en lille fødselsdag lige her inden lillebror kommer til verden. Så jeg inviterede familien på besøg til lidt kage og lidt sommermad.

Kagen blev en Pavlova, min første af slagsen – og mums hvor smagte den bare herligt. Så nem at lave og virkelig sommerfrisk og lækker. Og på Instagram lovede jeg jo at komme med opskriften, så det gør jeg selvfølgelig.



OPSKRIFT: PAVLOVA

Ca. 8 pers.

5 æggehvider
1 knivspids salt
2 tsk eddike
350g sukker
(evt. pastafarve, hvis den skal være mere festlidt – jeg kom lidt gl. rosa i)
1 limefrugt (usprøjtet)
½ liter piskefløde
2 spsk flormelis
Forskellige blandede friske bær (jeg brugte jordbær, blåbær, brombær og hindbær)

Kom æggehviderne i en skål med en knivspids salt og pisk hviderne helt stive. Tilsæt derefter eddike og pisk sukkeret i lidt af gangen, indtil du får en glat skinnende marengsmasse. Eddiken stabiliserer, så marengsen bliver lidt sejere og lettere at forme.
Lav enten flere små klatter på en bageplade beklædt med bagepapir eller en stor, som jeg har gjort. Jeg syntes dog at det var nemmere at styre, når marengsen kom op i en sprøjtepose – især hvis man vil have den helt rund.
Marengsen skal bages i ovnen ved 150 grader i ca. 1 time – den er færdig når den er sprød udenpå, men stadigvæk lidt sej indeni. Sluk ovnen og lad marengsen køle af inde i ovnen.
Ordn bærerne som du ønsker – skyl og evt. Skær nogle i skiver/stykker.
Pisk fløden sammen med flormelis og vend så limesaft i til sidst.


Kom flødeskummet oven på marengsen og derefter bærerne. Du kan evt. Rive lidt limeskal hen over kagen til sidst, for et ekstra pift.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar