fredag den 29. november 2013

Chili con carne

Nu når vinden rusker udenfor og vi er nede omkring frysepunktet, så kan vi have brug for lidt at varme os på - som måske også får en til at tænke på varmere himmelstrøg.


Suppe er jo det første de fleste tænker på, når man skal have mad som giver varme. Men suppe er ikke den eneste spise, som giver varme og røde kinder - der skal nemlig bare lidt krydderier til og her er chili en rigtig god ingrediens til at spice maden op. 
Jeg taler i bund og grund om en portion chili con carne. Det er hen imod kødsovs, men så alligevel ikke. Jeg er personligt lidt træt af spaghetti med kødsovs, men det er nemt og hurtigt, når klokken er mange og der bare skal laves et eller andet mad. Med chili con carne er det næsten samme surdej, du skal bare tilsætte lidt ekstra ting og så evt. bytte pastaen/spaghettien ud med ris eller nachos. 

Du skal bruge (til 2 pers.):

3 dl Brune ris 
250 g hakket oksekød
1 spsk. knust chili
Olie til stegning
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 ds hakkede tomater
1/2 ds kidney bønner
1 rød chili uden kerner
1 lille grøn chili uden kerner
1 forårsløg
1/2 agurk
2 tomater

Kog risene, som beskrevet i anvisningen på pakken. 
Hak løg, hvidløg og den røde chili og svits dem i olien i gryden. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det. Kom derefter de hakkede tomater i og krydr tomatsovsen, samt smag den til. Hæld væden fra bønnerne og skyld dem under koldt vand - kom dem derefter i kødsovsen. 
Skær agurk og tomak i firkanter og hak forårsløget og den grønne chili, bland det hele i en skål. Server retten i en dyb tallerken, med ris, chili con carne og til sidst salsaen (grøntsagerne) på toppen. Velbekommen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar