søndag den 22. september 2013

Det sidste pust af sommeren


Rabarberkoldskål

Nu er sæsonen for rabarber ved at være overstået, men ikke helt endnu! Ifølge Sæson for god smag fortsætter sæsonen til oktober. Om ikke andet, så kan det være at du er så heldig at have nogle rabarber fra i sommer liggende i fryseren? 

Selvom det er begyndt at blive koldt og jakken efterhånden er blevet fundet frem fra gemmerne, så kan man jo stadig nyde de sidste minutter af sommeren, især med dette friske sommerpust, som en god omgang rabarber koldskål nu er. Det er i hvert fald en lækker dessert, som de færreste vil takke nej til. 
Denne dessert skal dog ikke kun tilføjes rabarber, den skal selvfølgelig også have hjemmelavet koldskålsknas til og nu er det også så lang tid siden jeg har haft mit lakridspulver i brug, så med et drys lakrids ovenpå, så bliver det en himmelsk dessert. 

Til kærnemælkskoldskålen skal du skal bruge:
1 l. kærnemælk
1 l. yoghurt/A38 (du kan evt. finde den mest fedtfattige, for at gøre desserten så fedtfattig som mulig)
1 citron
2 tsk ren vanille
Flydene stevia (sødemiddel) ellers kan du bruge sukker
500 g Rabarber (frosne eller friske)

Kom dine rabarber i en gryde og tilsæt ca. en dl. vand (hold øje med at de ikke tørrer ud under kogningen!). Lad den koge ud og blend dem til sidst med en stavblender. Stil rabarberen til afkøling.
Bland kærnemælken og yoghurten i en skål, tilsæt vanille og den afkølende rabarberkompot, og pisk sammen. Tilsæt derefter citron og stevia imens du smager den til. Da rabarber ofte er lidt syrlige, behøver man ofte ikke bruge så meget citron, andre gange er de meget søde og dermed skal der ikke bruges så meget sødestof.

Server evt. koldskålen med lidt lakridspulver strøet ud over og med hjemmelavet koldskålsknas.
Se her for opskriften på hjemmelavet koldskålsknas

Ingen kommentarer:

Send en kommentar