mandag den 15. juli 2013

Lady og vagabondenMiddagen i går stod på lækre kødboller, dog uden spaghetti, det blev med helt almindelige fuldkornspastaskruer. Så det var ikke pastaen der gjorde at jeg fik kys af kæresten :)

Hvad du skal bruge til disse kødboller plus tomatsovsen.
400 g hakket oksekød (3-7 %)
3 forårsløg
En håndfuld frisk basilikum
3 kviste frisk timian
1 æg
2 spsk. fuldkornshvedemel
Lidt salt
Peber
Chili (jeg ville helst have brugt frisk chili, men jeg havde ikke mere)

200 g fuldkornspastaskruer

1 ds. hakkede tomater
1 ds. tomatpure
½ squash
1 gul peberfrugt
½ lime

Hak basilikummen groft, snit forårsløgene og riv bladende af timiankvistene, kom det hele ned i en skål. Tilsæt et æg, fuldkornshvedemel, salt, peber og chili og rør rundt. Det skal have en grødet konsistens. Kom til sidst kødet i og rør godt rundt, så det hele bliver godt blandet.

Kog vand op i en gryde og tilsæt pastaen – kog det efter anvisning på pakken.

Kom lidt fedtstof på en pande, hvad du bedst kan lide, jeg foretrækker dog olivenolie eller kokosolie. Form kødet til små kødboller – brug evt. en teske, så bollerne ikke bliver for store. Vend dem ofte på panden, så de kommer til at ligge på alle flader – på den måde bliver de runde (eller rundere) end hvis de kun får varme på to sider. Steg dem til de er færdige :)
Tag kødbollerne af panden og hæld i stedet peberfrugt og squash, hakket i tern, op på panden og steg dem i 5 min. Tilsæt derefter de resterende ingredienser. Smag til med salt og peber, og hvad du ellers kan lide.

Hæld vandet fra pastaen, kom i to pastatallerkner, tilføj derefter tomatsovs og til sidst kødbollerne.

Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar