lørdag den 5. november 2016

Hyggelørdag

Lørdag blev til en hyggelig og meget afslappende dag, helt fantastisk. Så for at lave lidt, så kunne vi bage. Det blev til noget jeg har tænkt over længe, nemlig at lave kanel snurrer, men med et lille æble tvist. De er dejlig svampede, søde og lækre. Opskriften er oprindelg fra Meyers bageri, men jeg har så tilføjet æble til opskriften, som kommer her.



Kanel-æble snurrer


50 g gær
2,5 dl sødmælk
1 æg
500 g hvedemel
75 g sukker
5 g salt
1 tsk. stødt kardemomme
75 g smør

Remonce

100 g blødt smør
100 g sukker
2,5 g kanel
2 dl æblemos
2 fintrevne æbler

Smuldr gæren ud i sødmælk og tilsæt sukker, salt, kardemomme og melet. Ælt dejen uden smør til den er elastisk og smidig, tilsæt derefter smøren og ælt indtil det er helt absorberet i dejen.
Form dejen til en kugle og lad den hæve under et viskestykke i ca. ½ - 1 time – den kan evt. Stå natten over i køleskabet, så man har friske snurrer til morgenmaden eller til at tage med på arbejde.

Imens dejen står og hviler under viskestykket, blandes ingredienserne til remoncen.


De skal bages i ca. 10-15 minutter ved 200° varmluft. Flyt dem over på en rist og lad dem køle af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar