søndag den 7. februar 2016

Fastelavn er mit navn…

…boller vil jeg have. Og boller skal i da få. Nogle super lækre fastelavnsboller med remonce og nougat

Fastelavnsboller:
2 dl mælk
50 g gær
100 g flydende margarine
1 stort æg eller 2 små
50 g sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
ca. 500 g hvedemel
1 æg til pensling

Remonce:
50 g smør (eller margarine)
50 g sukker
2 tsk hvedemel

Pynt til bollerne:
Hindbærglasur – flormelis blandet med hindbæressens.
Chokoladeglasur – flormelis blandet med kakao og vand.

Sådan gør du:
Lun mælken, hæld den i en skål og opløs gæren heri. Bland flydende margarine, æg, sukker og salt i mælkeblandingen. Kom derefter kardemomme og mel i, og ælt det sammen.
Del dejen i to kugler og rul dem hver ud. Skær dejen ud i kvadrater på ca. 10x10 cm og læg fyldet i midten.
Fold dejen rundt om fyldet – de skal lukkes grundigt ellers løber fyldet ud under bagning. Læg bollerne, med sammenfoldningen nedad, på en bageplade med bagepapir på.
Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem ved 175 grader i 12-15 minutter, til de er gyldne.

Når bollerne er afkølede, kan de dekoreres med glasur og krymmel.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar