lørdag den 14. marts 2015

B&B dag

I dag er det den omtale mændenes valentinsdag, altså bøf og blowjob dag. Det har jeg udnyttet lidt.


Niclas er ikke særlig vild med suppe, især ikke, når der ikke er kød i. Så jeg lavede i går jordskokkesuppe med bacontern og friterede jordskokker som topping. Men jeg gør det godt i dag, da jeg har købt en stor bøf til ham, som bliver serveret med ovnbagte rodfrugter og bearnaisesovs.

Det er ved at være sidste chance for at få jordskokker, men du kan stadig nå at få nogle flere steder. Så du får lige opskriften, hvis nu at du har lyst til at lave det selv.

Jordskokkesuppe med bacon og friterede jordskokkerINGREDIENSER
700g jordskokker
25g smør
½ tsk. tørret timian
3 dl hvidvin
2 dl hønsebouillon
2½ dl piskefløde
salt og peber

Friterede jordskokker
1-2 hele jordskokker
3 dl olie
salt

Bacon i tern

Skrub jordskokkerne grundigt og skær dem i skiver. Opvarm en gryde med smør og steg jordskokkerne til de er klare. De må ikke tage farve. Kom timian og hvidvin i gryden og bring gryden i kog, så syren bliver kogt ud af vinen. Hæld bouillon på og kog det i 20 minutter til jordskokkerne er møre. Tilsæt fløden og lad det koge op. Blend suppen jævn og glat, smag til med salt og peber.

Friterede jordskokker. Skrub jordskokkerne og skær dem i helt tynde flager – det kan gøres med en skarp kniv eller et mandolinjern. Opvarm olien i en gryde og læg de tynde flager i. Steg dem til de er lysebrune og tag dem op, læg dem på et stykke køkkenrulle, så fedtet kan blive suget væk. Drys med salt med det samme.

Steg baconen på en pande, til den er sprød og lækkert.


Kom suppen i fire små skåle og top med bacon og friterede jordskokker. Server med det samme.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar