torsdag den 28. november 2013

Julebag i Albertslund

I weekenden blev der bagt på livet løs i den lille lejlighed i Albertslund og der blev bagt mange. Jeg gjorde det ikke alene, men havde min veninde, hendes mand og min kæreste med, som flittigt kreerede en masse skønne kager. 
Der blev bagt peberkager, brunkager og vanillekranse. Der gik ikke længe før der duftede brunt og brændt - og ikke mindst af jul - i hele lejligheden. Vi blev helt i julestemning, men julemusik i baggrunden og en smule julepynt rundt om i hjemmet, som jeg hurtigt lige fik sat op til dagen; det skulle jo være jul. 

Her får du opskriften på peberkagerne - som du skal huske, skal ligge på køl helst natten over. Disse er super hyggelige, da de smager super godt uden pynten af glasur, men de smager også så godt med glasuren. Det er også her, hvor du kan være vildt kreativ og ikke mindst kan være kreativ med børn eller venner. Vi fik i hvert fald en masse hygge og sjov ud af at dekorere disse små kager. 

Du skal bruge (til ca. 100 stk)

75 g smør
250 g sukker
1 dl sirup
1 dl vand

½ spsk. kanel
½ spsk. ingefær (jeg rev frisk ingefær)
½ spsk. nelliker
½ spsk. natron
ca. 400 g mel

Pynt/glasur:
du kan vælge at lave almindelig glasur af vand og flormelis, dog blande det hårdt op, så glasuren ikke er alt for flydende ellers kan du vælge at lave det af;
1 pasteuriseret æggehvide
175 g flormelis 
I begge blandninger kan du blande frugtfarve i, så du får nogle meget mere farverige kager :)

Smør, sukker og sirup røres sammen. Så tilsætter du vand, krydderier og natron. Tilsæt derefter melet lidt efter lidt imens du blander ingredienserne sammen. Ælt dejen på bordet med lidt ekstra mel, når dejen er godt modeller-agtig. Kom dejen i en frysepose eller lignende og lad den hvile natten over i køleskabet. 
Del dejen op i to dele og ælt den let igennem - imens ovnen varmer op på 200 grader varmluft. Rul så dejen ud og udstik forskellige figurer; for hver gang du samler den resterende dej sammen og ælter den, ælter du lidt ubrugt dej i den, så  dejen ikke bliver for tør af melet fra bordet. Kom figurerne på en bageplade, beklædt med bagepapir. Figurerne skal helst have ca. en cm imellem sig og du må kun bage en plade ad gangen. Figurerne bages i 5-6 minutter. 

Når figurerne er bagt, skal de være helt afkølet, inden de bliver pyntet med glasur. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar