mandag den 10. juni 2013

Ind i ovnen med Jer

Så blev der endnu engang eksperimenteret i køkkenet. Denne gang stod dem på noget kyllingekød, squash og kartofler. Det blev til den lækre kombination af

"Flødekartofler" med ovnbagte kyllingefrikadeller og avokado

Flødekartoflerne kan jeg så afsløre, slet ikke er flødekartofler. De blev nemlig lavet på skummetmælk og var om ikke andet lige så lækre og cremede som hvis det havde været med fløde. Til dem skal du bruge:

250 g kartofler
skummetmælk
Løg
salt
muskatnød
paprika
jævner

Så nemt kan det være - skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver (ca. 2 mm.). Kom dem i et ovnfast fad og hæld mælk over dem, indtil de næstnederste kartofler er dækket. Lav en smule jævner, evt. ud af lidt mel og lidt mælk - fyld 1/8 af en dl op og kom mælk i resten af den, rør rundt og hæld det ned til kartoflerne. Det kan godt undværes :) Skær derefter et løg i små tern og kom i fadet sammen med salt, revet muskatnød og lidt paprika. Bland det rundt og så ind i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30 min.

Til kyllingefrikadellerne ville jeg prøve lidt anderledes og havde en halv squash at gøre godt med. Så dertil brugte jeg:

300 g hakket kyllingekød
1 rødløg
1/2 squash 
1 æg
2 spsk hørfrø
2 spsk groft rugmel
salt
peber

Hak løget ud i tern og riv squashen groft. Kom det hele ned i en skål og rør rundt. Kom små "klatter" på en bageplade og kom ind i ovnen sammen med kartoflerne i ca. 15 minutter. 

Skær derefter en avokado ud i passende stykker eller lav eventuelt en anden form for salat og server sammen med lune kyllingedeller og "flødekartofler".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar