mandag den 29. april 2013

Vi elsker brød

Jeg har lagt mærke til, at brød har været en stor del af denne blog på det seneste. Men brød er også skønt, ikke mindst når det ikke kun er helt hvidt brød. Vi skal have noget fuldkorn :) 
Jeg har så lavet disse skønne gulerodsboller og de smager. 


Gulerodsboller

Ingredienser: 
50 g gær
2,5 dl mælk
2 æg
0,5 dl olivenolie
18 g sukker
5 g salt 
175 g revet gulerod
175 g havregryn
150 g groft rugmel
10 g hørfrø
350 g hvedemel 

Lun mælken og rør gæren ud heri. Derefter tilsætter du olie, æg, sukker og salt, og rør det sammen. Tilsæt gulerødderne, havregryn, hørfrø og groft rugmel. Til sidst kommer du hvedemelet i lidt af gangen. Dejen skal være let klistret, for ellers bliver bollerne tørre. 
Lad dejen hæve i 30 minutter. Sæt ovnen på 200 grader og lad den forvarme, mens du former bollerne. Hvis du ikke vil have at bollerne klistrer til dine hænder, så kom olie på hænderne inden du begynder at forme bollerne. Bag derefter bollerne i ca. 15 minutter. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar