mandag den 15. april 2013

Søde kartofler og kyllingeruller

Jeg har været inde og læse at søde kartofler har færre kalorier end almindelige kartofler og dermed er et godt alternativ til de kedelige ensformige normale kartofler. Disse søde kartofler er lavet med ingefær og chili, bare for at spice det hele lidt op.

Søde kartofler med ingefær, citron og honning 
3 søde kartofler
1 spsk olivenolie
saft fra en halv citron
peber
en lille klump ingefær (ca. 6 cm)
2 stk. små chilier
0,5 spsk honning
groft salt

Skræl kartoflerne og skær dem i store tern (eller i både, hvis du bedre kan lide det). Riv ingefæren og skær chilierne i små tern, kom det i en skål sammen med alle de øvrige ingredienser og bland dem godt rundt. Kom dem derefter på en bageplade, med bagepapir og bred dem godt ud. bag dem midt i ovnen ved 200grader i ca. 20 min - husk at rør rundt i dem engang imellem.

Kyllingefileter fyldt med spinat, gorgonzola og asparges
3 kyllingefileter
6 skiver parmaskinke
2 tsk dijon sennep
6 asparges
gorgonzola
50 g spinat

Bank kyllingefilterne flade med en knytnæve eller en kødhammer. Kom de friske asparges ind i sammen med en lille strimmel gorgonzola (der kan sagtens komme mere i, dette kommer an på, hvor vild du er med den slags ost) og en smule spinat. Rul kyllingen rundt om ingredienserne og pensel kyllingen med sennep. Til sidst ruller du to skiver parmaskinke rundt om kyllingen.
Kom dem på en rist, så slipper du for at skulle vende dem og parmaskinken bliver dejlig sprød hele vejen rundt.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min.

Server også gerne med lidt ekstra grønt - den slags kan man ikke få nok af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar