søndag den 31. marts 2013

Påskeæg - gæk, gæk, gok

En rigtig lækker ide til en lille påske-dessert, er disse fine æg. Opskriften har jeg fundet hos MAD&venner og den er super lækker. Den blev i hvert fald en succes hos svigerfamilien og det er i hvert fald ikke sidste gang de kommer på bordet. Jeg ved at påsken næsten er forbi, men bare fordi desserten er formet som et æg, så kan den jo altid laves alligevel :)
Jeg har valgt at lave dem med færdiglavede påskeæg, men til sidst i opskriften skal jeg nok skrive et alternativ til hvordan man kan lave dem selv. Dog har jeg ikke selv prøvet det endnu, så kan ikke se om det virker.

Chokoladeæg med vanillecreme og mango/passionspuré (til 4 pers.)

Ingredienser:
Vanillecremen:
4 æggeblommer, pasteuriseret
5 spsk sukker
1 vanillestang, kornene derfra
1/2 l fløde
2 dl yoghurt natural
1 knsp salt

Mango/passionpuré:
1 moden mango
1 passionsfrugt
1 spsk sukker

Vanillecreme: Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker godt sammen i en skål. Pisk fløden godt stiv i en anden skål. Vend yoghurt og æggesnapsen i flødeskummen, og smag til med salt og evt. mere sukker. Kom cremen på en sprøjtepose eller i en plastikpose, hvor der klappes et lille hul i det ene hjørne. Fordel cremen i chokoladeæggene.

Mango/passionspuré: Blend mango, passionsfrugt og sukker sammen til en lind puré, og kom pureen på en sprøjtepose. Sæt pureen i vanillecremen, så det ligner blommen i et æg og server.

Et alternativ til købte chokoladeæg, der blot bliver flækket på midten, det er at lave dem selv. Her skal du bruge 300 g mørk chokolade og nogle små balloner - enten vandballoner eller almindelige balloner du bare puster lidt op. Smelt chokoladen over et vandbad og lad det køle af til stuetemperatur. Pust ballonerne op, så de bliver på størrelse med et æg. Dyp halvdelen af en ballon i chokoladen og stil den til at tørre på noget bagepapir. Når chokoladen er stivnet, så prikker du forsigtigt et hul i ballonerne med en nål, så luften langsomt siver ud af dem. Fjern ballonerne og sådan, så har du et æg :)
Jeg skal snart selv prøve det, men hvis du har prøvet det, så læg endelig en kommentar med dit resultat.
God fornøjelse - det var ret hyggeligt at lave. Ingen kommentarer:

Send en kommentar