lørdag den 2. marts 2013

Grøn risotto

Fredag aften skulle fejres med lidt lækkert, så der kom til at stå risotto på menuen.
Risotto er vildt lækkert og nemt at lave - samt at det mætter vildt meget, uden at man føler at man har overspist.

Denne gang lavede jeg en grøn risotto, men du kan selv finde ud af hvad du vil have i. Eksperimenter og tag evt. årstidens grøntsager.

Til grøn risotto:
4 personer
Ingredienser:
2-3 spsk. olivenolie eller smør
2 hakkede skalotteløg
200 g portebello svampe i skiver
400 g arborioris (risottoris)
2 dl tør hvidvin
1½ l varm hønsebouillon
200 g frosne ærter (optøede)
150 g Parmesan
Salt og peber

Risotto: Skalotteløgene hakkes fint og sauteres klare i varmt fedtstof. Risene tilsættes og varmes igennem ca. 1-2 minutter, til de er klare. Tilsæt evt. lidt mere fedtstof. Vinen hældes i og skal næsten simre væk. Risene dækkes herefter med varm bouillon. Efterhånden, som væsken fordamper, tilsættes løbende mere bouillon, indtil risene er møre med lidt bid, efter ca. 15 minutter. Rør undervejs. I mellemtiden ristes svampene på en pande.

Ærterne blendes. Lidt kogende vand tilføjes, indtil konsistensen er som en blød puré. Vend massen i risene. Tilføj 2/3 af den revne parmesan, og smag til med salt og peber. Tilføj til sidst svampene. Drys resten af parmesanen over retten. Server med det samme, så risene har en cremet konsistens.

Velbekommen :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar