torsdag den 28. marts 2013

Blomkålssuppe


Jeg har været inde på det med suppen før og nu gør jeg det igen - jeg kan nu godt lide suppe også den gode gamle danske slags. Der er nu noget ved at grave de gamle opskrifter frem og så eventuelt ændre lidt på dem, så de bliver lidt ny moderne og ikke så fed i det, som de lidt mere gamle opskrifter. Så det er bare om at være kreativ - denne suppe er rimelig neutral, men den kunne blive piftet op med lidt sprøde baconstykker, forårsløg eller ristede salte mandler på toppen. Kun fantasien sætter grænser, som man siger.


For at lave denne lækre supper, skal du bruge:
1 blomkålshoved
1 porre
1 lille rødløg
½ l. grøntsagsboullion (evt. ½ l. vand blandet med to brikker grøntsagsboullion)
3 dl. mælk (du kan også bruge fløde, hvis du ønsker en lidt mere fyldig suppe)
Olivenolie
salt og peber

Skær evt. 1/4 af blomkålen fra og gem dem til at komme i suppen til sidst, for at få lidt at kunne gnaske på. Resten af blomkålen skæres i moderate stykker, det samme gøres med løget og porren. Kom olivenolie i en gryde og kom derefter alle ingredienserne i og lad dem stege lidt. De må ikke få for meget, men skal kun lige få et snert af farve. Kom så boullionen i og lad det stå og blive mørt. Tag så en stavblender og blend det hele igennem, så det bliver en ensartet konsistens. Tilfør så suppen mælken, smag til med salt op peber, og kom de sidste blomkålsstykker i, hvis du har lagt nogle til side. Velbekommen :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar