mandag den 18. februar 2013

Oksekødsfrikadeller

Så blev det aftensmads tid. Vi havde noget oksekød og nogle kartofler, som jeg skulle kreere noget ud fra. Så det blev til oksekødsfrikadeller og rodfrugter i ovnen.

Oksekødsfrikadeller:
1 æg
1/2 rødløg
2 hvidløg
1 dl mælk
1 frisk chili
Frisk basilikum
Salt og peber
Feta
Rasp
1 spsk hørfrø
1 spsk græskarkerner
400g hakket oksekød
Olivenolie

Hak rødløg, hvidløg og basilikum. Skær feta i små stykker. Del chilien og tag kernerne ud, derefter hakkes chilien i små stykker. Bland derefter alle ingredienser sammen, med undtagen for oksekødet. Rasp skal tilføjes til man har en grødlignende masse. Derefter blandes oksekødet i. Lav det til kugler og steg dem på panden, i olivenolie.

Rodfrugter:
5 mellem kartofler
5 gulerødder
1/2 rødløg
Olivenolie
Oregano
Salt

Rens kartofler og gulerødder, skær dem i både. Skær løget i både. Læg kartofler, gulerødder og løg i et ovnfast fad. Hæld en smule olivenolie over og drys med oregano og lidt salt.
Sæt fadet ind i en opvarmet ovn ved 175 grader i ca. 20-30 minutter.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar